Team Voorstelling Roel

Roel Lefevre

Gewapend met een diploma lichamelijke opvoeding ben ik gestart met werken in 2001 in de fitnessbranche. Gelijklopend startte ik met een opdracht in het lager onderwijs. Een leuke tijd waarin ik mezelf heb kunnen ontwikkelen in het leren omgaan met en begeleiden van mensen met uiteenlopende behoeften.

Het communicatieve en wetenschappelijke aspect in een beroep hebben me steeds erg aangetrokken. Om die reden ben ik dan in de pharmaceutische sector een job gaan opzoeken.

 

Na 6 jaren als medisch afgevaardigde te hebben gewerkt besefte ik dat ik het contact met mensen, anders dan om commerciële doeleinden, miste.

Een overstap naar een opdracht in het onderwijs leek de beste keuze te zijn.

Na een aantal jaren actief geweest te zijn als onderwijzer en zorgleerkracht in een lagere school in Halle werk ik vanaf januari 2019 als directeur in de basisschool 'De Puzzel' te Vorst. 

 

Omdat ik ondervind dat je vanuit de school niet altijd de tijd, de middelen of de draagkracht hebt om bepaalde problematieken op te lossen, wil ik me graag ook engageren om kinderen en jongeren mee te begeleiden en te coachen in de moeilijkheden die ze tegenkomen tijdens hun schoolparcour. Een bijles, het maken van de gepaste studiekeuze, een leerstrategie opstellen voor een examenperiode, concentratieoefeningen, ouders sensibiliseren over participatie,…

Dit en andere elementen maken deel uit van de taken van de studiecoach.

 

Gezien mijn voltijdse baan als directeur limiteer ik mijn bijlessen per week.

 

WAAR BEVINDT DE PRAKTIJK ZICH?

 

 

We werken op 2 locaties:

 

Dworp

Alsembergsesteenweg 586

1653 Dworp

 

Pepingen

Eeckhoudtstraat 24

1670 Heikruis

 

OPENINGSUREN

 

 

Maandag tot zaterdag: op afspraak

Zondag: gesloten

 

 

Copyright © All Rights Reserved